Snippet

11 Şubat 2012 Cumartesi

Orta Kafa Gol | Galatasaray 1-0 Kayserispor

 Yavaş yavaş ligin sonuna yaklaşırken alınan her galibiyer artık daha da anlamlı hale geliyor. Gönül istiyor ki her maç 4-5 atalım ama bazı maçlarda çok pozisyona girseniz dahi bunları gole çeviremeyebiliyorsunuz. Kayseri maçı da bunlardan biriydi. Çok pozisyona girdik ama tek golle galip ayrılmayı bildik. Bu şampiyonluğa oynayan bir takım için önemli bir gösterge.

Maç içinde oyuna genel olarak ağırlığını koyan taraf takımımızdı ama Kayserispor da net pozisyonlar yakaladı. Emre'nin karşı karşıya kaçırması, Necati'nin kafasyla attığı şutu kalecini harika çıkarması, Amrabat'ın boş kaleye atamaması ve tabiki gol maçta öne çıkan karelerdendi.   

Takım bu sene ilk golü atınca 80. dakikaya kadar başka goller de aramaya devam ediyor. Bunu yaparken savunma güvenliğini elden bırakmıyor. Eğer ikinci gol gelmezse son 10 dakika savunma güvenliği hat safhaya çıkarılıyor, Ceyhun giriyor vs. Sonunda Galatasaray hanesine bir üç puan daha yazdırıyor.
Riera'ya gelince... Aslında sol bekte hiç de sırıtmadı, ayrıca golün de asistini yaptı güzel bir ortayla. Daha önceden de belirtmiştim, Riera'nın savunma yönü gayet iyi. Kanat oynadığı maçlarda da oyunun savunma yönünü gayet iyi oynuyor. Atak kısmında yetersiz kalıyordu orası ayrı. Tek maçla karar verilmesi sağlıksız olabilir ama ben kaç senedir Hakan Balta'yı izliyorum. Tek maç Riera gibi orta yaptığını görmedim. Ama takımı Avrupa Ligi'nden eden hatayı dahi rahat rahat yaptığını görmüşlüğüm mevcut. Mesele biraz da Riera'nın alternatifleriyle ilgili yani.

Birkaç kelime de zemine... Bu sahada kaç gündür maç yapılmıyor, bu kadar mı hazırlanabildi anlamıyorum. Kendi sahamızda deplasmandaymışız gibi bir de zemin derdiyle uğraşıyoruz. Buna acilen çözüm bulunmalı.

Son olarak bu kadar mücadele eden takımımız alkışı hakediyor. Umarım sezon sonu bu çalışmalarını şampiyonlukla taçlandırırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder