Snippet

6 Şubat 2012 Pazartesi

Emre ve Yiğit Nereye Koşuyor ?

Yukarıdaki fotoğraf Bursaspor maçımızın ilk dakikasından bir kare. Yeşil beyazlılar santra yapıyor, bizimliler topu kapıyor ve Elmender-Sercan ikilisi hızla rakip kaleye ilerlerken Emre de sağ kanattan koşusunu yapıyor. Yapıyor ama nereye? Yapması yereken koşu yukarıdaki fotoğrafa göre Emre'nin solunda kalan iki defans oyuncusunun arasına olmalı. O da olmazsa biraz daha sola yakın kaleye doğru gol koşusu yapmalıydı. Emre nereye koşuyor peki... Cevap aşağıdaki fotoğrafta.
Elmander yaptığı koşuyla Sercan'a alan açarken Emre'nin yaptığı amaçsız koşu aşagıdaki gibi sonuçlanıyor.

Benzer bir durum da son oynanan Gaziantepspor maçımızda yaşanıyor. Bu kez kahramanımız 'kontra-atak' ! oyuncusu Yiğit.

Takım Necati, Engin ve Yiğitle kontraya çıkıyor. Yukarıdaki fotoğrafta Elmander görünmüyor ama golü atan Elmander. Yiğit de Emre gibi çızgiye yakın kaleye uzak bir koşuya başlıyor. Pozisyonun devamı aşağıdaki fotoğrafta.
Bu fotoğrafta ise koşuya başlayan Yiğit tıpkı Emre gibi çizgide kalıyor ve pozisyondan alakasız bir durumda arkada kalmış. İlk fotoğrafta görünmeyen Elmander bu fotoğrafta ise başrolde. Yaptığı harika koşuyu Engin'in şık pasında golle taçlandırıyor.

Oynadığımız maçlar içerisinde bunlara benzer topsuz alan hataları özellikle hücumda ve bazen de savunmada yaşanıyor. Genç oyuncuların bunları yapması doğal karşılanabilir ilk başlarda. Ancak oyuncu bu alanda kendisini hiç geliştirmiyorsa kusura bakmasın ama futbolun akılla oynanan kısmını beceremiyor demektir. Yetenek doğuştan varolan birşey olduğu için geliştiremeyebilirsin ama topsuz alan gayet sonradan öğrenilebilir bir olgudur. Son olarak, umarım hocaları bu çocukların bu eksikliklerinin farkındadır ve gereken çalışmaları yapıyorlardır.

1 yorum: