Snippet

18 Şubat 2012 Cumartesi

Maçı Erken Bitiremedik | Mersin İdman Yurdu 1-3 Galatasaray


Geride kalan 26 haftada en yakın rakibine altı puan fark atan Galatasaray maç fazlasıyla farkı dokuz puana çıkarma şansına sahip olduğu bir deplasmana çıkıyordu. Rakibi evinde dört maçtır kazanamayan Mersin İ.Y. olsa da ilk maçı kazanamamasının vermiş olduğu bir tedirginlik de vardı. Takımın omuriliğini  oluşturan oyunculardan Melo'nun cezalı olması, maç içinde Elmander'in sakatlanması endişeleri iyice arttırsa da Engin-Necati ortaklığı gol bir oh çektirdi. Bundan sonra tek ihtiyacımız olan ikinci golü atıp maçı erken bitirmekti. Üst üste kaçan net pozisyonlar, direkten dönen toplar derken bir türlü ikinci golün gelmemesi takımı rahatlatamadı. İkinci yarının başlarında rakibin on kişi kalmasıyla herkes bir oh çekse de takımın ikinci golü yine bulamaması işleri zora sokabilirdi. Nitekim öyle de oldu ve Eboue'nin anlamsız bir şekilde topa vurmasıyla korner kazanan rakip bunu iyi değerlendirdi ve golü Erhan'la buldu. Golün arkasından gelen Ceyhun- Aydın değişikliği ile iyi gerçekleştirilen kontra-atak sonucu kazanılan penaltıyı Selçuk'un gole çevirmesiyle maç tekrar geri döndü. Maça son noktayı yine Necati koydu.

 # Bazı Tespitler:

1- Sercan bu takımın asla 11 oyuncusu olmadığını gösterdi. Bu şekilde devam ederse ilk 18 içinde bile yer bulacağından şüpheliyim. Ne top tutabiliyor, ne pas verebiliyor ne de son vuruş becerisine sahip. Aklını kullanarak oynamayı öğrenmeli.

2- Ceyhun neden 18 kişilik kadroda sürekli yer aldığını  gösterdi. Takımın defansif direncini arttırıyor. Pas yüzdesini biraz daha arttırırsa bu takımda bir şekilde yer bulacaktır.

3-Aydın Yılmaz ben de varım mesajı verdi. Yaptığı açıklamalara bakılırsa Terim de onu kazanmak istiyor. Bu ne kadar gerçekçi bilmiyorum ama bunu biri başaracaksa bu kişi Terim'den başkası olamaz.

4-Son olarak Ujfa, Engin, Muslera ve Necati'nın derbi öncesi kart görmemesi çok önemliydi. Elmander ve Engin'in sakatlkları da ciddi değilmiş son bilgilere göre. Beşiktaş karşısında neredeyse tam kadro hazır olacağız inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder