Snippet

26 Şubat 2012 Pazar

Galatasaray-Beşiktaş Derbi Öncesi


 Bugün Galatasaray derbiyi kazanırsa en yakın rakibine 9 puan fark atmış olacak. Lig normal statüsünde oynansaydı yarın Galatasarayı şampiyon ilan etme ihtimaliz de hayli yüksekti. Çok fazla varsayım oldu farkındayım o yüzden biraz realiteye geçelim. Rakip geçtiğimiz sezon takımımızı iki maçta da yenen Beşiktaş. Takımın neredeyse yarısı sakat-cezalı. (Evet bence Fernandes bu takımın yarısı.) Ligde son dönemde kötü  performans göstermelerine rağmen Avrupa Ligi'nde Braga'yı bir şekilde saf dışı ederek moral yakaladılar. Ancak işin fiziksel boyutu ise onlar için yıpratıcı gerçekten. Sadece iki gün ara verdiler ve evimize geliyorlar.


Galatasaray'da ise işler oldukça yolunda yolunda görünüyor. Takım neredeyse tamamen hazır durumda ve cezalı yok. İyi bir galibiyet serisi de yakaladı ve taraftarın da desteğiyle maçın favorisi. İlk maç çok ilginç olmuştu ve Muslera'nın inanılmaz performansıyla maç 0-0 bitmişti. Eğer bu maçta da Cenk aynı şekilde yıldızlaşmazsa maçı kazanmaya yakın tarafız.

Neredeyse tüm koşulların takımımızın lehine olduğu maçı mutlaka kazanırız diyemiyoruz, futbolun güzelliği de bu değil mi zaten? Bol gollü, iyi futbol oynanan ve tabiki Galatasaray galibiyetiyle sonlanan bir derbi temennisi ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder