Snippet

8 Ekim 2011 Cumartesi

Sona Bir Kala | Milli Takım

 Geçtiğimiz akşam milli takımımız Almanya ile oynadı ve aslında ilk gole kadar iyi de oynadık diğebileceğimiz bir maçı kaybettik. Hiddink'in dediği gibi karamsar değil realist olmak lazım. Biz Almanya'ya rakip değiliz. Yanlış anlaşılmasın maçı berabere bitirebilirdik ve belki kazanabilirdik de. Ama böyle bir  maçı kazanmak bir iki senelik bilgi birikimiyle, taktikle, fizikle,sistemle olmuyor. Futbolda başarı bir süreçtir ve mucizeler olmadıkça bu süreci en iyi şekilde yönetenler kazanır. Bizim Almanlarla bu konuda rakip olmadığımız gün gibi ortada. En basit örnek adamların doksan doğumlu oyuncuları yanında bizimkiler çocuk gibi kalıyor resmen. Adamlarda fizikse fizik, taktikse taktik, disiplinse alası var. Bir de bizimkilere bakalım, daha yenen ilk golden sonra ne taktik kalıyor ne disiplin. Şuursuzca yapılan baskı pres ve ardında yine gol yiyorsun.
Milli takımımızın sorunu aslında Almanya maçıyla ilgili değil. Bunu çok iyi anlamak lazım. Sen gidip Azerbaycan'a saçma bir oyunla saçma bir golle yenilirsen, Avusturya maçında vasat bile oynayamıyorken son dakikada penaltı kaçırırsan; Almanya maçında müthiş mücadele etmişsin, pozüsyonlara girmişsin ne önemi var?
 Herşeye, tüm olumsuzluklara rağmen ipler yine elimizde(bence). Ben Almanya'nın evinde Belçika'ya yenileceğini düşünmüyorum. Daha doğrusu Almanya'nın İspanya dışında herhangi bir takıma yenileceğini güşünmüyorum. Burada Belçika hayatının maçını oynayacaktır, kazanmak isteyecektir diğenleri duyar dibiyim. Umarım Belçika önde oynar, bol bol hücum düşünür. Düşünür de Almanlar birkaç kontrayla cezayı kesiverir. Belçika'nın beraberliğe oynama şansı yok gibi. Bu da benim tezimi biraz da olsa destekliyor. Milli takım son maçını kazanmalı, kazanacak. Zaten Azerbaycan maçını kazanamazsak tası tarağı toplayalım, buz hokeyi falan seyredelim.

Biraz da olası senaryoları gözden geçirelim.

1- Milli takım Azerbaycan'a yenilir; Belçika 2. olur.
2-Belçika Almanya'yı yener 2. olur.
3-Milli takım berabere kalır; Belçika berabere kalır 2. olur.
4-Milli takım kazanır; Belçika kazanır 2. olur.
5-Belçika kaybeder; Milli takım kazanır 2. olur.( Benim favorim)
6-Milli takım kazanır; Almanya Mesut'un golüyle maçı berabere bitirir ve milli takım 2. olur.( Benim korkum!)

Alakasız Not: Ne olursa olsun Semih bu milli takımda ilk 18'de olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder