Snippet

28 Nisan 2012 Cumartesi

İnan'an Kazandı | Trabzonspor 2- 4 Galatasaray


Süper Final'in en önemli galibiyeti alındı. Neden mi? Sezonun en iyi futbolunu oynadığı maçta üstelik yendiği taktirde neredeyse şampiyon olacakken travmatik bir şekilde ezeli rakibine kaybettiği maçın ardından geldi de ondan. İçten içe Galatasaray'ın bu travmayı rahat atlatamayacağı konuşuluyordu. Takımı yakından takip edenler içinse gereksiz çekincelerdi bunlar. Bilen takımın nasıl oynadığını biliyordu, puan kaybı büyük sürprüz olurdu yani. Açıkçası şünü söylemek gerek: Galatasaray ve diğer takımlar arasında bir siklet farkı var bu sene. Kazandığı maçlarda  da kaybettiği maçlarda da bunu açık seçik gördük.

Maç hızlı başladı, daha beş dakika geçmişti ki iki net pozisyon harcadı takım. Bu tür maçlarda ilk golü atmak meseledir. Bunu da Selçuk'un artık klasikleşen serbest vuruş gollerinden biriyle gerçeklerştirdik. Asistler, paslar, hem ofansta hem defansta etkinlik... Hepsi bir yana frikik golleri bir yana. Allah nazardan korusun Selçuk gerçekten bir serbest vuruş ustası olma yolunda ilerliyor. Onu bu konuda farklı kılan ise birçok açıdan bunu yapabiliyor olması. Açıkçası onunla ilgili sayfalar doldursak yine yetersiz lakin şunu söylemeden geçemeyeceğim; Selçuk ligin kaderini belirleyen oyuncudur.

 Maça dönecek olursak, oyun 4-1'e geldiğinde skorun ve Selçuk'suz orta sahanın etkisiyle oyunda kopmalar olsa da genel bağlamda güzel bir maç oldu. Bundan sonra iki maç takım Arena'da oynayacak. En yakın rakibi ise iki maç deplasmanda oynayacak. Tabi yarın akşamki FB-BJK maçı da var. Normal şartlar altında Fenerbahçe Beşiktaş'ı evinde yener ancak Sow-Alex-Emre üçlüsünün oynamayacak olması 'acaba' dedirtmiyor değil.

Son olarak, #MutluSona3maçKaldı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder