Snippet

21 Eylül 2011 Çarşamba

Gelecek Onların : Leo & Cesc

İkisi de 24 yaşında.İkisi de çok yetenekli, ikisi de çok genç yaştan beri çok popüler ve bu ikisi çok iyi arkadaş.Bu arkadaşlığın temeli La Masia'ya dayanıyor elbette. Küçük Leo 11 yaşında tedavi için annesinin elinden tutup geldiği İspanya'da hem sağlığını hem de şu an sahip olduğu herşeyini borçlu olduğu, pek tabii karşılığında çok şey de verdiği Barcelona kulübünün, "scouting" ekibi tarafından zaten Arjantin'de keşfedilen yeteneği sayesinde La Masia'ya giriş yaptı.
 
Böyle başladı işte kankalıkları. 16 yaşlarına geldiklerinde yolları ayrıldı iki 'wonderkid'in. Genç yetenek öğütücüsü Arsene Wenger tarafından yeteneği farkedilen ve profesyonel sözleşmesi olmayan Cesc, Londra'nın yolunu tutmakta gecikmedi. Böyle bir yeteneği kaybetmenin ızdırabını Cesc'in "Gunners" 'da parlamaya devam ettiği her gün daha da fazla çeken Katalan ekibi,takip eden yıllarda genç oyuncularının mukavelelerinde daha dikkatli davranmıştır. 2003 yazında Londra'ya geçen Fabregas Arsenal'in ligde fırtına gibi estiği yıllarda ilk senesinde A takımla idmanlara çıkmasına rağmen, o yıl birkaç kupa maçı dışında fazla maç oynamadı. Bu esnada Henry,Bergkamp,Vieria,Pires gibi oyunculardan çok şey öğrendi.Zamanla kendini geliştiren Cesc yıldız oyuncuların bir bir takımdan ayrılmasıyla takımın bir numaralı yıldızı oldu ve Wenger tarafından kaptanlığa getirildi. Sadece ilk senesinde EPL şampiyonluğu yaşayan Cesc, sportif başarı açısından, çok şey borçlu olduğu Wenger'in takım içi kadro istikrarı yakalayamaması ve kötü stratejisi yüzünden istediklerini başaramadı.Milli takımda ise çoğu Barcelona altyapılı müthiş bir  kadroya sahip İspanya ile Avrupa ve Dünya şampiyonluğu yaşadı.

Kankası Messi ise hem teknik hem de sportif açıdan müthiş yönetilen Barcelona'da harika işlerin altına imza attı. 2004-2005 sezonunun sonlarında Almeira'ya attığı gol onu La Liga'nın en genç golcüsü yapıyordu (sonradan bu rekoru birbaşka La Masia mahsülü Bojan Krkiç kıracaktır). Ardından her yıl üstüne koyarak oynayan Leo, takımdaki Ronaldinho,Deco,Eto'o ve Xavi gibi oyunculardan fazlasıyla nasiplendiğini,son zamanlarda geliştirdiği takım oyunu becerisi ve asistçi özelliğiyle belli ediyor. Zaten kendisinde olan saf yeteneği hem mental hem de fiziki açıdan güçlendirerek günümüzün en iyi futbolcu proflini oluşturmuştur.Dahası Arjantin'de parlayan her genç diloya yakıştırılan "Nuevo Maradona" deyiminin tek hakedeni konumuna gelmiştir. Arjantin Futbol Federasyon'u biraz akıllı davranıp Milli takımın başına azıcık futboldan anlayan birini getirebilseydi şu an belki Dünya Kupası da kazanmış olabilirdi Messi. Buenos'dan baya umutluyum bekleyelim, görelim.
 
Ve 2011 yazında, 2-3 yıldır Avrupa basının haber yapma bakımından ekmeği olan Fabregas-Barcelona flörtü nihayet mutlu sonla bitti. General Xavi'nin 2010 yazında "Wenger kaçınılmazı geciktiriyor" dediği kaçınılmaz mutlu sonla bitmiş ve buna da en çok sevinen Messi,Pique,Pedro,Busquets gibi çocukluk yıllarında yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen kankaları olmuştur. İdolüm dediği eski Barçalı şimdiki hocası Guardiola'nın 4 numaralı formasını sırtına geçiren Fabregas daha ilk maçlarında bu takıma hiç de yabancı olmadığını kanıtladı.Zaten aynı futbol felsefesiyle kavrulmuş ve küçükken aynı ekmeği yediği oyuncularla maça çıkan Cesc, Katalan ekibinin ileriki yıllarda Messi ile beraber en önemli oyuncusu olacağının sinyallerini verdi. Maçlarda Messi ile olan pas alış-verişleri, birbirlerine yaptığı asistler ve dahası takımın tümüyle olan uyumu, Barcelona'yı bu sezon diğer sezonlara göre 2 kat daha tehlikeli bir takım yapacağa benzer ilk 3 hafta itibariyle.Ligde 3 maçta atılan 15 gol her şeyi açıklıyor zaten. Xavi ve Puyol'un 3-4 seneye yaşlanacakları düşünüldüğünde Leo ve Cesc, tabii ki de İniesta ile beraber (Thiago da bu üçlüye katılabilir) takımın liderleri olacaktır.Zaten genç bir kadroya sahip olan,elinde Thiago,Sanchez,Pedro,Busquets,Dos Santos gibi cevherler olan Guardiola bu yapıyı koruyabilirse, dünya futbolu üzerindeki Barcelona hakimiyeti bir 10 yıl daha devam edebilir.Tabii ki de Messi ve Fabregas önderliğinde!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder