Snippet

7 Ağustos 2011 Pazar

Milli Değişim Ama !

 Milli takımımız Guus Hiddink'in başa geçmesinden sonra bir değişim içerisine girdi. Genç gurbetçi oyuncularımızın milli takıma daha fazla kazandırılması, daha önce milli olmayan ancak milli takımı hakeden yeni yüzlerin çağrılması bu değişime örnek. Kimse bunu inkar etmiyor, ancak nedense milli takım aday kadrosu her açıklandığında kadroya çağrılan bazı isimlerin ne amaçla, hangi ölçütler esas alınarak çağrıldığı anlaşılamıyor. İsimler üzerinden gidecek olursak; 
 Çağlar Birinci: Ne Galatasaray performansı ne de milli takımda süre aldığı zaman boyunca gösterdiği performensıyla seçilmeyi haketmediğini düşünüyorum. Yerine alınabilecek en büyük aday ise Hasan Ali Kaldırım'dır. Almanya altyapılı oyuncuları milli takıma kazandırmaya çalıştığımız şu günlerde kendisinin de aynı altyapıya sahip olmasına karşın ne zaman çağrılacağını merak ediyorum. Burada altyapı tabiki seçilmek için en belirgin unsur değil ancak tanıyanlar zaten bilir nasıl bir oyuncu olduğunu ve milli formayı giymeyi hakettiğini. 
 Bir diğer isim Selçuk Şahin: Takım ve milli takım performansı mevkisine göre Çağlar'dan daha iyi olmasına rağmen kendisinin de çağrılması tepkiyle karşılanıyor haklı olarak. Son yıllarda Beşiktaş'ın ve futbolumuzun yetiştirdiği en göze batan yeteneklerden bir tanesi olan Necip Uysal'ın çağrılmaması da akıl gibi değil. Hem milli takımı gençleştirmeye çalışacaksın hem de potansiyeli en yüksek gençlerimizden biri olan Necip'i almayacaksın. 
 Bir diğer eleştirilen isim ise Gökgan Zan. Gerek sakatlıklarıyla gerekse oynadığı maçlarda bomba etkisi yaratmasıyla milli takıma seçilmeyi pek de haketmeyen bir isim. Her ne kadar Terim dönemiyle bir toparlanma sürecine girmiş olsa da şu an onun yerine çağrılabilecek çok daha hazır isimler var. Milli takım tercihini henüz yapmamış olan Ömer Toprak (Almanya'yı istiyor deniliyor), Gaziantepspor kaptanı Emre Güngör, Beşiktaş kaptanı İbrehim Toraman ve bunlardan başka birkaç isim daha Milli takıma çağrılmayı Gökhan Zan'dan daha fazla hakediyor.
 Kaleci konusunda ise Mert Günok'un gelecek vaadeden yetenekli bir kaleci olmasına karşın A milli takıma çağrılmak için yeterli tecrübesi olmadığı açık. Bir diğer isim ise Sinan Bolat. Genel kanı iyi bir kaleci olduğu yönünde. Avrupa Ligin'nde çeyrek  final oynamışlığı var. Ancak ne sebeple bilinmez milli takıma defalarca çağrılmasına rağmen maçlarda şans verilmiyor. Belçika uyruklu kalecimiz böyle giderse Belçika Milli takımına geçer mi bilinmez ama geçmesi sürpriz olmaz.

Genel olarak ülkemizdeki şike soruşturması birçok milli oyuncmuzun kafasını futbola vermesini engellediği söyleniyor . Milli takımımızın Estonya ile yapacağı hazırlık maçı, oyuncularımızın ne durumda olduklarını görmemiz için iyi bir fırsat. Üstelik liglerimizin ertelenmesinin oyuncular üzerindeki fizik etkilerini de analiz etme fırsatımız olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder